HTML

Miért?

Hiszem, hogy mindenki rátalálhat a saját útjára. Élethelyzetedből fakadó kérdéseid elfogadásában és megválaszolásában tudok segítséget nyújtani. Bárhonnan is jöttél,
engem az érdekel, hová szeretnél eljutni. kaveeslelek@gmail.com

Rovatok

Gyere, beszélgess velünk Te is!


Impresszum

Tartalom: Tóth Edina
Portré: Temesvári Gergely
Blogdesign: Easy Euro Bt.

Egy beszélgetés Veled.

2014.06.30. 18:52 tóth edina

Tudatos boldogság: Az optimizmus gyakorlása!

Mert szeretem azt hinni, hogy a jövő tartogat szépet, érdekeset és kedvezőt, hogy felelősségem van önmagammal és a környezetemmel szemben miként gondolkodom. Mert jobb derűsnek lenni, mint nem. Ez számomra ilyen egyszerű. 

Szokássá lehet alakítani az optimizmust? Igen! Hiszen kezünkben a döntés szabadsága, hogyan látjuk a minket körülvevő világot, mire figyelünk oda. 

Optika_28-horz.jpg

Az optimista szemlélet nem jelenti a valóságtól elrugaszkodott célok megvalósítását vagy olyan helyzetek kontroll alatt tartását, amelynek nem lehetünk urai. Azt viszont igen, hogy reális önismerettel és lehetőségeink feltérképezésével hihetünk abban, hogy kitartó munkával és felelősségvállalással képesek leszünk kitűzött céljainkat elérni apró lépésenként, a kudarccal végződő helyzetekből tanulni.

Az akadályozó gondolatok felismerése és gyakorlása:

  • Minden olyan esetben, amikor észreveszed, hogy valamivel kapcsolatban pesszimista vagy dobj be egy pénzérmét, pl. 5 Ft-ot egy üvegbe! 
  • Amikor pozitív vagy semleges hangulatban vagy (ez fontos), akkor vizsgáld meg az adott helyzetet több szempontból! Származhat-e belőle valami jó? Rejt-e valamilyen lehetőséget a számodra? A jövőre nézve milyen leckéket tanulhatsz és alkalmazhatsz belőle? Kialakult-e Benned egy új képesség?
  • Jegyzeteld le ezeket a pozitív lehetőségeket!
  • Gyakorold ezt a technikát legalább 3 hónapon át! Írd le a tapasztalataidat, hogyan készítettél "egyszerű zöldségekből ínyenc vacsorát" !

Optimistává válni könnyű: legyen ez a célod és gyakorold!

kép: vizuális illúzió, vajon mit látsz, az idős hölgyet vagy a fiatalt? egyszerre mindkettőt nem lehet látni, perspektívát kell váltani

 

 

Címkék: döntés boldogság felelősség coaching célkitűzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveeslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr526457743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása