HTML

Miért?

Hiszem, hogy mindenki rátalálhat a saját útjára. Élethelyzetedből fakadó kérdéseid elfogadásában és megválaszolásában tudok segítséget nyújtani. Bárhonnan is jöttél,
engem az érdekel, hová szeretnél eljutni. kaveeslelek@gmail.com

Rovatok

Gyere, beszélgess velünk Te is!


Impresszum

Tartalom: Tóth Edina
Portré: Temesvári Gergely
Blogdesign: Easy Euro Bt.

Egy beszélgetés Veled.

2014.07.10. 19:32 tóth edina

Tudatos boldogság: A kapcsolatok ápolása

Mert valahová tartozni, egy közösség részének jó lenni. Mert egész egyszerűen kellemes a barátokkal eltölteni egy estét vagy a családdal együtt ünnepelni. Mert már az evolúció során a csoportban való léthez alkalmazkodtunk és a jobb túlélési esélyek miatt erre váltunk motiválttá. Nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb büntetés régen a törzsből való kiközösítés volt. Mert függ lelki (szubjektív) jóllétünk attól, mennyi és milyen minőségű társas kapcsolatok vesznek minket körül. Ha ezek örömteliek, egészségünk is jobb lesz.

 ápold kapcsolataidat.jpg

Ápold kapcsolataidat!

  • Teremts alkalmat, hogy naponta legalább fél órát beszélgess családtagjaiddal vagy barátaiddal (róluk, magadról, gondolataitokról, ne csak a napi elvégzendő/ett feladatokról). 
  • Tudatosan figyelj arra, hogy a barátaiddal vagy szeretteiddel együtt töltött idő tartalmas legyen, biztosíts számukra aktív - ítéletmentes-értő figyelmet.
  • Mondj nekik köszönetet néha olyan dolgokért is, amiket eddig természetesnek tartottál. 
  • Fejezd ki tetszésedet, dicsérd meg őket, ha valami tetszik abban, amit ők tesznek az életükben.

 

Felhasznált irodalom:

Fiske: Társas alapmotívumok

Lyubomirsky: Hogyan legyünk boldogok?

 

Címkék: egészség test motiváció boldogság párkapcsolat coaching

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveeslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr486497727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása