HTML

Miért?

Hiszem, hogy mindenki rátalálhat a saját útjára. Élethelyzetedből fakadó kérdéseid elfogadásában és megválaszolásában tudok segítséget nyújtani. Bárhonnan is jöttél,
engem az érdekel, hová szeretnél eljutni. kaveeslelek@gmail.com

Rovatok

Gyere, beszélgess velünk Te is!


Impresszum

Tartalom: Tóth Edina
Portré: Temesvári Gergely
Blogdesign: Easy Euro Bt.

Egy beszélgetés Veled.

2014.07.17. 20:21 tóth edina

Tudatos boldogság: Mások értékelése és tisztelete

Mert azt gondolom, hogy engem klassz emberek vesznek körül. Akiktől tanulni lehet. Akik az élet egy-egy területén példák számomra. Akikkel jó vitázni, mert mást gondolnak, mint én. Mert ez is hozzám tesz. Én meg őhozzájuk. Kölcsönösen. Mert másokban értéket látni és elismerni azt, mert örülni egymásnak, egyszerűen jó érzés. Különösen úgy, hogy meggyőződésem az: mindenkiben vannak erősségek, nagyra értékelhető jellemzők, csak kicsit oda kell figyelni. Miért ne segítenék ebben egy-egy jó szóval, dicsérettel, mosollyal éppen azoknak, akik közel állnak hozzám? 

freedom-leon-zernitsky.jpg

  • Legalább 2 hónapon át végezd ezt a gyakorlatot! Picit "másképp" nézz a környezetedben lévő emberekre, barátaidra, családtagjaidra, kollégáidra! Arra figyelj, mi az, ami tetszik Neked? Milyen jó tulajdonságokat fedezel fel bennük? Mi az a teljesítmény, ami a csodálatodat, elismerésedet kivívhatja? Figyelj jól, és biztosan találsz ilyet!
  • Nyiss egy füzetet és jelölj ki egy napot, amikor nyugodt körülmények vesznek körül és tudsz az írásra, gondolkodásra koncentrálni!
  • Akkor vedd elő lépésről lépésre azokat a  jó tulajdonságokat, tetteket, amiket tudatosítottál a környezetedben élők jellemzőiből és írd össze ezeket!
  • Hozzáveheted a számodra már régóta ismert tulajdonságokat is! Az a fontos, hogy azt vedd górcső alá, mi az, ami tetszik Neked!
  • Amint alkalom adódik és a helyzet hozza a lehetőséget, mondd meg nekik, mi az, amit kedvelsz vagy nagyra értékelsz bennük! 

 

 Kép: Leon Zernitsky: Freedom

Forrás: Sonja Lyubomirsky

 

Címkék: egészség motiváció boldogság szeretet párkapcsolat harmónia coaching

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveeslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr656517609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása